Hardinxveld-Giessendam:
beproefde standaard voor grote én kleine(re) gemeenten
Tijd voor een stap voorwaarts
In Hardinxveld-Giessendam, een plaats met achttienduizend inwoners in de Alblasserwaard aan de oevers van de Beneden-Merwede wordt er door twee BOA’s elke dag gehandhaafd.
Het bonnenboekje voldeed nog wel, maar de gemeente vond het tijd voor een stap voorwaarts op het gebied van brede handhaving. En zo is binnen acht weken de stap gezet naar digitaal gestuurd handhaven. De gemeente hechtte aan een snelle doorlooptijd en een prijsbewuste keuze.
Het ging hen erom dat de handhavers zowel op straat als achter een computer zich zo snel mogelijk kunnen gaan bezighouden met digitale brede handhaving in de openbare ruimte.
Module ‘Overlastgevende feiten’
De bijbehorende module ‘Overlastgevende feiten’ geeft handhavers de mogelijkheid om op straat digitaal een boete of waarschuwing vast te leggen van CJIB-feiten die binnen het zogeheten domein 1 vallen.
Deze digitale handhaving gaat niet alleen sneller en is niet alleen efficiënter maar zorgt ook voor minder fouten en leidt daardoor tot minder bezwaren en dat ontlast de gemeentelijke organisatie.
bron foto: hardinxveld-giessendam.nl
Twyns in de praktijk
Oosterhout
pakt door met Twyns
Na eerst voor de ‘meldingen’ Twyns in te zetten, koos Oosterhout er ook voor om de voor de handhaving van evenementen, drank- en horecawet en andere controles voortaan gebruik te willen maken van ons platform.
Rijkswaterstaat:
te land en ‘ter zee’
Wie aan verkeer denkt denkt aan wielen, maar we hebben in Nederland natuurlijk ook scheepsverkeer. En ook daar gelden regels die moeten worden gehandhaafd. De 100 weginspecteurs en hun 150 collega’s op het water maken gebruik van het Twyns platform.
Twyns in de praktijk
Alle Cases
Bekijk alle cases waar Twyns aan heeft gewerkt. Hoe het platform wordt ingezet en wat wij voor diverse branches en organisaties kunnen betekenen.